به گزارش پایگاه خبری تکواندو پلاس، سالهاست قراردادهای ورزشکاران در مسابقات لیگ برتر در رشته های مختلف ورزشی مورد بحث است ولی هر سال اوضاع به جای اینکه بهبود پیدا کند، بدتر هم میشود. قبلا تمامی رشتهها قرارداد ورزشکاران خود را با فوتبال قیاس میکردند و در واقع تا سالها فاصله و تفاوت در قرارداد ورزشکاران در رشتههای انفرادی و رزمی با فوتبال مطرح بود اما حالا در رشتههای انفرادی هم فاصله های نجومی پیش آمده است.
اگر روزی قراردادهای چند میلیونی تکواندوکاران با قراردادهای چند صد میلیونی فوتبالیست ها مقایسه می شد اما الان ورق برگشته است و حالا ورزشکاران در لیگ برتر تکواندو باید همان قراردادهای چند میلیونی خود را با قراردادهای چند صد میلیونی کشتی گیران و قراردادهای میلیاردی والیبالیست ها و بسکتبالیست ها مقایسه کنند.
تکواندوکاران به عنون ورزشکاران مدال آور در المپیک روزگاری از کمبودها و فاصله ها نسبت به فوتبالیستها گلایه میکردند و معتقد بودند که این حق آنها نیست که در المپیکها و جهانیها پرچم ایران را بالا ببرند اما آن وقت قهرمان المپیک آنها به اندازه یک فوتبالیست درجه چندم هم درآمد نداشته باشند. هوگوپوشان توقع داشتند که اوضاع بهبود پیدا کند اما نه تنها بهتر نشده بلکه از رشتههایی که روزگاری با آنها هم درد بودند نیز عقب افتادند.
روزگاری تکواندو، وزنه برداری و کشتی هم درد بودند. به عنوان سه رشته مهم مدال آور در المپیک لیگ برتر چندان پول سازی نداشتند و البته حمایت هم نمی شدند. همان سالها رشته های تیمی مثل والیبال و بسکتبال هم قراردادهای بسیار اندکی را داشتند و با تکواندو و سایر رشته ها افرادی و رزمی هم درد بودند اما حالا چند سالی است که وضعیت فرق کرده است.
قراردادها در فوتبال که نجومی شده و حالا قرارداد هر یک از فوتبالیست ها با بودجه چند فدراسیون برابری می کند. همین الان بودجه فدراسیون تکواندو شاید نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان باشد اما قرارداد چند بازیکن نه چندان خوب تیم های پرسپولیس و استقلال نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان است.
همین الان شنیده شده محمد نادری بدون مبلغ رضایتنامه اش نزدیک به ۷ میلیارد تومان با استقلال قرارداد بسته است. بازیکنی که نه ملی پوش است و نه آنچنان تاپ اما قراردادش به بودجه یکسال تکواندو و وزنه برداری بسیار نزدیک است.
حالا با همین فرمول باید به قراردادهای لیگ برتر تکواندو رسید و متوجه شد که فاصله چقدر زیاد است. البته قراردادها در لیگ تکواندو به حدی نا چیز است که حتی با قراردادهای کشتی و وزنه برداری هم خلی فاصله دارد. در تکواندو خیلی اندک با قراردادهای ۱۰۰ میلیونی تومانی روبرو می شوید اما در کشتی کشتی گیران درجه دو و سه نزدیک به این رقم را دریافت میکنند. در وزنه برداری هم اوضاع به همین شکل است.
در والیبال و بسکتبال که اوضاع بسیار متفاوت است. در این رشته ها قراردادها اکثرا میلیاردی است و شاید در بدترین شرایط قراردادها به ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیون برسد. حالا باید این رقم ها را با قراردادهای ۲۰ یا ۳۰ میلیونی تکواندو قیاس کرد که قرارداد غالب تکواندوکاران در همین حدود است.
این همه تفاوت به نظر حق تکواندو نیست.
- کد خبر 17715
- 12941 بازدید
- پرینت