به گزارش پایگاه خبری تکواندو پلاس، اردوی تیم ملی تکواندو بانوان بالاخره بعد از نزدیک به ۱۰ ماه تعطیلی طلسمش شکست و حالا چند روزی است که دختران تکواندو تمرینات خود را در مرکز جهانی آغاز کردهاند تا برای حضور در مسابقات کسب سهمیه المپیک که ۷ و ۸ فروردینماه به میزبانی اردن برگزار میشود، آماده شوند.
مهلامومن زاده، غزل سلطانی، ناهید کیانی، تینا مدانلو، طیبه پارسا و زهرا شجاعی تکواندوکارانی هستند که برای حضور در اردو دعوت شدهاند.هرچند پیش از این نام های دیگری در لیست به چشم می خورد اما کادرفنی در نهایت با بررسی و دلایلی که ارائه کرده این نفرات را معرفی کرده است.
مهلا مومنزاده در وزن ۴۹- کیلوگرم تکواندوکاری است که توانسته عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد که مهمترین عنوان او هم نقره قهرمانی جهان ۲۰۱۹ است.
با توجه به اینکه نظر کادرفنی برای حضور در مسابقات کسب سهمیه المپیک بر روی اوزان ۴۹- و ۵۷- کیلوگرم است؛ مومنزاده باید با تمرکز بیشتر توانایی خود را به کادر فنی اثبات کرده و به دور از حواشی به فکر حضور در رقابت های کسب سهمیه المپیک باشد.
مهلا در این وزن رقیب سرسخت و تازه نفسی دارد که توانسته توانایی فنی خود را اثبات کند. غزل سلطانی، دیگرتکواندوکار وزن اولی جوان و آینده داری که از انگیزه بالایی نیز برخورداراست. هرچند هنوز در رده سنی بزرگسال خود را ثابت نکرده است.
تا کنون در وزن یک نمایندگانی همچون پانیپاک (تایلند)، جای یونگ سیم (کرهجنوبی)، تیجانا (صربستان)، ایلدیریم (ترکیه)، تومیک (کرواسی) و جینیگو وو (چین) سهمیه حضور در بازیهای المپیک توکیو را از طریق رنکینگ سیستم به دست آوردهاند.
در واقع سه حریف اصلی نمایندگان ایران دراین وزن یعنی کرهجنوبی، تایلند و چین که از عنوان داران جهان هستند در مسابقات قارهای حضور ندارند و این شانس ورزشکاران ما را بیشتر خواهد کرد اما کادرفنی نباید از نماینده با تجربه ویتنام «تی کیم ترانگ» که در رده ۱۱ رنکینگ قرار دارد و تاکنون موفق به کسب نقره جهانی، طلا و برنز آسیایی، برنز گرندپری و… شده است، غافل شود.
دیگر حریف آسیایی این وزن «یامادا میو» نماینده میزبان المپیک است که در رده ۲۸ رنکینگ قرار دارد و بدون شک برای بدست آوردن سهمیه تمام تلاش خود را خواهد کرد؛ یامادا نیز از تجربه خوبی برخوردار است اما سهم او از مدال رویدادهای مهم تنها برنز بازیهای آسیایی و برنز گرندپری بوده است.
احتمال حضور «پویاسو» تکواندکار چین تایپه نیز در مسابقات کسب سهمیه وجود دارد؛ او رده ۳۶ رنکینگ را به خود اختصاص داده و صاحب دو طلای بازیهای آسیایی و یونیورسیاد است، هرچند که تجربه حضور در قهرمانی جهان و گرندپری نیز به او در مسیر کسب سهمیه کمک خواهد کرد.
اما «مادینو مانوپوا» ازبک هم در این وزن حضور خواهد داشت؛ او نیز طلا قهرمانی ارتشهای جهان، نقره بازیهای آسیایی و برنز قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد؛ با این حساب درست است که حریفان اصلی در مسابقات کسب سهمیه قاره آسیا حضور ندارند اما مسیری سخت پیش روی هوگوپوشان ایرانی برای کسب سهمیه المپیک توکیو قرار دارد.
ناهید کیانی، تینا مدانلو، طیبه پارسا و زهرا شجاعی دیگر تکواندوکارانی هستند که برای وزن دوم المپیکی به اردو دعوت شدهاند؛ کیانی به تازگی تصمیم گرفته است در این وزن مبارزه کند و باید دید آیا میتواند همان عملکردی که در وزن تخصصی (۴۹- کیلوگرم) خود داشت را به نمایش بگذارد یا نه.
به نظر میرسد تینا مدانلو را هم بیشتر برای حضور در رقابتهای تیمی المپیک دعوت کردهاند چراکه پیش از این نیز به منظور شرکت در مسابقات تیمی قهرمانی آسیا معرفی شده بود.
طیبه پارسا طی این سالها تجربه خوبی کسب کرده است اما آیا صرفا تجربه کافی است. زهرا شجاعی دیگر تکواندوکار دعوت شده است که نزدیک به ۳ سال به دلیل آسیب دیدگی از شیاپچانگ دور بوده و با وجود اینکه پیش از این عملکرد خوبی داشته اما میبایست دوباره زیر ذرهبین کادرفنی قرار بگیرد.
در وزن دوم المپیکی تنها «ریوم لی» نماینده کرهجنوبی سهمیه آسیا را کسب کرده است و نمایندگان ایران کارسختی پیشرو دارند؛ «لیجون ژو» چینی (رنکینگ ۸) قهرمان نوجوانان جهان، قهرمان و نایب قهرمان گرنداسلم، قهرمان آسیا، دارنده برنز قهرمانی جهان و مدالهای گرندپری رقیب سرسختی برای ایران محسوب میشود.
«زونگشی لو» دیگر نماینده چین با رنکینگ ۱۰ که احتمال حضورش در مسابقات است نیز از کارنامه خوبی برخوردار است؛ نقره قهرمانی آسیا، طلا بازیهای آسیایی، طلا و برنز گرندپری از مهمترین مدالهایی میباشد که بدست آورده است.
«پاناپا هارنسوجین» تکواندوکارتایلندی، دیگر حریفی که ممکن است سد راه تکواندوکاران ما شود؛ تکواندوکاری در رده ۱۳ رنکینگ و سابقه حضور در المپیک ریو! در واقع سهمیه قبلی خود را نیز از مسابقات قارهای گرفته است. پاناپا عناوین قهرمانی جهان و نایب قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد.
«چیا لینگ لو» نماینده چین تایپه نیز در رده ۱۷ رنکینگ قرار دارد، او تجربه حضور در میادین مختلف و مهم را در کارنامه دارد اما توفیقی چندانی به جز کسب دو مدال طلا قهرمانی نوجوانان ندارد. «کانتیدا سائنگسین» تکواندوکار تایلند هم مدال طلا المپیک جوانان را در کارنامه دارد.
«دینوراهون» ازبک با وجود اینکه در رنکینگ جایگاه خوبی ندارد اما احتمال حضورش در مسابقات قارهای وجود دارد، او برنز قهرمانی جهان و نقره قهرمانی ارتشهای جهان را در کارنامه دارد. «تیتو هین فام» از تایلند هم تنها برنز قهرمانی آسیا را بدسا آوره است.
با نگاهی اجمالی بر این دو وزن مشخص است تکواندوکاران ایرانی راه سختی برای قدم گذاشتن روی شیاپچانگ المپیک توکیو در پیش دارند و بایستی از این زمان محدود ۳ ماهه بهترین بهره را برده و از کوچکترین فرصتی غافل نشوند.
مسابقات انتخابی المپیک رقابت حساسی است که مسیر را بیش از پیش سخت و دشوار خواهد کرد و تمامی کسانی که در این رویداد شرکت میکنند به دنبال کسب سهمیه بزرگترین رویداد ورزشی جهان هستند، پس ممکن است کوچکترین اشتباه آخرین اشتباه باشد و سهمیه از کف برود، همانطور که در رقابت انتخابی دوره قبل دیدیم که خدابنده در نهایت آمادگی سهمیه را از دست داد.
با توجه به اینکه در بازیهای المپیک ریو تکواندو بانوان برای نخستین بار موفق به کسب مدالی تاریخی در این رویداد شد بدون شک علاوه بر چشم امید به این رشته، توقعها هم بیشتر شده است.
لازم است کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون تکواندو نگاه ویژهتری به بانوان داشته و کادرفنی نیز از فرصتی کوتاهی که دارد بهترین استفاده را کند و شایستهترین تکواندوکاران را انتخاب کند تا بتواند با سربلندی از این آزمون بزرگ بیرون بیاید.
- کد خبر 18350
- 1270 بازدید
- پرینت